БЪЛГАРИЯ

СЪБИТИЯ

Европейски парламент на предприятията/European Parliament of Enterprises

10 months

Българската търговско-промишлена палата и Еnterprise Europe Network имат удоволствието да Ви информират, че за пръв път София ще бъде домакин на едно изключително бизнес събитие – Европейски парламент на предприятията /ЕПП/ на 11 юни 2018 г. в зала 3, Национален дворец на културата. То е част от програмата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и се организира от Българската търговско-промишлена палата и Европалати с подкрепата на Министерството на българското председателство на Съвета на ЕС 2018, Народното събрание на Република България и Европейския парламент.

В основата на събитието е идеята за пресъздаване  на  една сесия на Европейския парламент, но с участието на предприемачи. В нейните рамки представители на деловите среди от всички европейски страни имат възможност да изразят мнение по ключови бизнес теми. Европейският парламент на предприятията позволява на представителите на бизнеса от страните членки на ЕС да застанат лице в лице с тези, които взимат решения в Европейския Парламент и Европейската Комисия, а депутатите да чуят от източника приоритетите за икономическото развитие на ЕС и даже да ги дискутират.

Предвижда се в събитието да вземат активно участие: представители на Европалати – повече от 30 председатели на търговско-промишлени палати, европейски предприемачи от 44 европейски страни; български представители на деловите среди, председатели на регионални ТПП, ръководители на смесени търговски палати в България, председатели на браншови организации, ръководители на Асоциацията на организациите на българските работодатели, народни представители, европейски парламентаристи, членове на българското правителство, представители на европейски институции, представители на дипломатическия корпус, медии и др.

Отправяме покана към Вас за участие в Европейския парламент на предприятията и активно включване в дискусиите по време на събитието. Работни езици: български и английски със симултанен превод.

В края на конферентната част ще се проведе промоционален коктейл по случай навършване на 10 години от създаването на Enterprise Europe Network. Експертите подпомагат бизнеса в сектори от селското стопанство до изкуствения интелект с практически съвети и подкрепа за създаване на бизнес, проектни и технологични партньорства. Чрез Мрежата хиляди компании получиха достъп до международните пазари и получих възможност да разширят бизнеса си по-бързо и по-успешно.   През изминалите 10 години повече от 230 000 компании са направили 700 000 международни бизнес контакти чрез инициативите на Еnterprise Europe Network. Около 10 000 компании вече са се възползвали от специализирани услуги за подкрепа на иновациите, въведени през 2014 г.

За допълнителна информация, БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, тел.: 02 8117 489, 02 8117 494, e-mail: interdpt@bcci.bg.

или Enterprise Europe Network, тел.: 02 8117 515, е-mail: een@bcci.bg