БЪЛГАРИЯ

НОВИНИ

Нови възможности за стартиращи фирми Запознайте се с тях по време на Sofia Startup Expo 2018

1 year

Две нови възможности за подкепа на стартъпи ще бъдат представени по време на Sofia Startyp Expo 2018г., което ще се проведе на 13-14 март в зала „Джон Атанасов“, София Тех Парк. Това са Програма „Съзидател“ и Програма „Боец“, които очакват добрите идеи с бизнес потенциал в Креативната зона (Сreate zone) на изложението.

Програма “Съзидател” (Founders Program) е специално разработена за стартъпи в начална фаза на развитие, но с големи амбиции.

„Ние подкрепяме хората с идеи – „Съзидателите“, защото вярваме, че разнообразието стимулира новите бизнеси и иновациите. Вярваме, че всеки има право да стане предприемач и затова даваме възможност на повече хора да покажат какво са създали, като предложим изключително достъпна пакетна цена за участие в изложението – 290 лв., без ДДС“, каза ръководителят на проекта Димитрина Христева. По думите й креативността, предприемчивостта и амбицията да създадеш свой успешен бизнес не бива да срещат прегради, а напротив – да бъдат насърчавани и стимулирани, за да „получат крила“. Затова и слоганът на първото Sofia Startup Expo e такъв – „Дай крила на своите идеи“, подчерта Христева.

Програма – „Боец“ (Fighters Program) е за тези, които имат убийствена предприемаческа мисъл и бизнес с потенциал, но не са „родени“ в привилегирована среда. Насочена е към ученици, студенти, сдружения на млади иноватори. Програмата “Боец” е точно като Програмата за съзидателите, но е безплатна!

„Това е трудно, амбициозно и изискващо – за нея участниците трябва да ни представят идеята си по най-завладяващия начин и със сигурност това ще ги отведе с бързи темпове до всичко, от което се нуждаят, за да изведат бизнеса си на пазара. Ние им осигуряваме безплатен достъп до нашата Креативна зона, при първо участие. Сега те са на ход да покажат, че са Бойци!“, подчерта Димитрина Христева. Предложенията и заявките се очакват на имейл office@sofiastartupexpo.eu до 28 февруари 2018 г.

Повече за изложението ще намерите на www.sofiastartupexpo.eu.