БЪЛГАРИЯ

НОВИНИ

Нов формат за подпомагане на европейските МСП, които оперират онлайн – .EU Live Talks

4 months

С повече от 3,5 милиона потребители на домейни, .EU е шестото най-популярно разширение на домейн с код на държава. Ползите за МСП, използващи такъв домейн, са огромни, тъй като осигурява по-добра защита на марката, по-голямо онлайн присъствие и обхват на пазара.

От името на Генерална дирекция „Комуникационни мрежи, съдържание и технологии“ (DG CONNECT) EURid започна събития на живо, в нов цифров формат, който предлага  полезна информация за домейна .EU.

Какви са предимствата на паневропейския домейн?
EURid управлява домейна от първо ниво .EU, както и .ею (кирилица) и .ευ (гръцка писменост). Те могат да осигурят на малкия бизнес:

  • Подобрен потенциал за бранда, видимост и обхват не само в приемащата държава, но и в целия Европейски съюз
  • По-голяма гъвкавост: .EU позволява на МСП да избират име на домейн, което съдържа символи от всеки официален скрипт на езика на ЕС
  • Повишено доверие на потребителите: .EU показва, че фирмата се намира в ЕС, Исландия, Лихтенщайн или Норвегия или друга европейска страна, и следователно е обект на законодателството на ЕС и търговските стандарти
  • По-добро географско насочване в сравнение с .COМ

Следващи сесии
Сесия на тема „Вземане на Вашия бизнес онлайн“, която  хвърля светлина върху стартирането на онлайн бизнес, като дава съвети как да изберете правилното разширение и име на домейн, как да проектирате уебсайт и как да създадете привлекателно съдържание.

Следващите сесии ще бъдат фокусирани и върху теми като киберсигурност, права на интелектуална собственост, управление на марката и много други.

Разговорите се записват, така че може да ги гледате и на запис.

Следете: Генералната дирекция „Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ (DG GROWTH),  DG CONNECT и EURid, които ще организират специален семинар за домейна .EU скоро.