БЪЛГАРИЯ

НОВИНИ

Уебинар относно възможностите за износ в Япония и правилата за произход на стоките

7 months

Във връзка с предстоящото влизане в сила на Споразумението за икономическо партньорство (СИП) между ЕС и Япония, центърът EU-Japan организира серия от уеб-семинари (уебинари) относно възможностите на компании от ЕС да правят бизнес в Япония, в контекста на новото СИП.

Уебинар # 1: Правила за произход

Първият уеб-семинар от поредицата обхваща темата “Правила за произход”

– ще се проведе на: 08/11/2018 от 10:30 ч. до 11:30 ч. (Брюкселско време)

– Краен срок за регистрация: сряда, 07 ноември 2018.

Как моето МСП може да се възползва от преференциалните ставки, свързани с правилата за произход?

Споразумението за икономическо партньорство между ЕС-Япония се предвижда да влезе в сила в началото на 2019 г. То предоставя възможност на европейските МСП да започнат да изнасят или да увеличат като цяло износа си към Япония. Споразумението предоставя ползи от преференциално третиране при внос в Япония, ако стоките са произведени в рамките на ЕС.  Въпреки това, правилата за произход може да са сложни за разбиране, особено когато във веригата за доставки са включени много държави. Целта на този уеб-семинар е да предостави практическа информация за това какви са правилата за произход. Той може да послужи като ръководство за МСП относно процедурите, които трябва да следват, за да се заяви преференциално третиране на продукти с произход от ЕС при внос в Япония.

Уебсайтът е насочен към европейските компании, които искат да разберат повече и да се възползват от СИП между ЕС-Япония.

За да се регистрирате, посетете: https://www.eu-japan.eu/events/epa-helpdesk-webinar-1-rules-origin