БЪЛГАРИЯ

СЪБИТИЯ

Участвайте в обучението за достъп до пазари Access2Markets

6 months

Виртуален уъркшоп за обучение на обучители Access2Markets  (Достъп до пазари)

28.април.2021 г. от 09:00 до 13:00 часа

 

Европейската комисия стартира Access2Markets на 13.октомври.2020 г. Този нов уеб портал комбинира информацията от Базата данни за пазарен достъп (Market Access Database) и Информационното бюро за търговия (Trade Helpdeskв един единен инструмент и представя много нова информация и допълнителна функционалност.

 

За да обезпечи бързото възприемане на новия портал от страна европейската бизнес общност, Комисията организира поредица от уъркшопи за бизнес организации и други важни спомагащи на бизнеса институции в отделните страни-членки.

 

 

Access2Markets е комплексно „обслужване на едно гише” за по-малките компании, от което те да получават информация относно търговските условия при внос на стоки в ЕС и износ на стоки за над 120 чужди пазари. Той осигурява на различните бизнеси специфична информация за техните конкретни продукти само с няколко клика на мишката, както и лесна за възприемане практическа информация за търговските споразумения на ЕС, за насоки „стъпка по стъпка”, за обучителни уроци, за видео разкази „от първо лице”, както и за много други неща, на всички официални езици в ЕС.

 

Той включва също така и инструмент за самооценка при условията на новите правила за произход, който филтрира и обяснява прилагането на правилата за определяне на „икономическата националност” на един продукт и предлага специфичен чек-лист, за да помогне на компаниите да прилагат правилата. Бизнесите могат също така да използват уеб портала, за да съобщават за търговски бариери, с които се сблъкват. Access2Markets  е тук, за да помогне на хората от бизнеса да спечелят възможно най-много от голямата мрежа от търговски споразумения на ЕС – и всичко това е безплатно!

 

Събитието ще Ви позволи да получите едно по-дълбоко разбиране на новия портал и на инструментите, които предлага. Уъркшопът ще ви даде възможност да споделяте информация относно уеб портала с вашата общност чрез използване на мрежовите ресурси на Вашата организация, както и да предлагате по-нататъшни обучителни сесии, за да обучавате и други (в това число и по-малки компании) как да се възползват най-добре от портала Access2MarketsЗа тази цел след уъркшопа ние ще Ви бъдат предоставени  комплект обучителни ресурси.

Имате възможност да разпространявате тази покана и сред Ваши подходящи колеги. Местата ще бъдат разпределяни на принципа на първите получени регистрации. 

 

👍 Регистрация: моля регистрирайте се за уъркшопа до 27.април.2021 г. чрез попълване на формуляра на следния линк:

 

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/Access2Markets_Workshop_Registration_210428

 

По имейл ще получите един WebEx линк, чрез който ще се свържете, за да участване във виртуалния уъркшоп. Моля имайте предвид, че уъркшопът ще се проведе на български език. 

 

Уъркшопът ще бъде записан и ше бъде изпратен на всички участници като част от комплекта обучителни ресурси, в който ще бъде включена и PowerPoint презентацията, използвана по време на уъркшопа. Комплектът обучителни ресурси ще помогне на участниците да провеждат свои уъркшопи и презентации чрез използване на портала. Записът може също така да бъде използван от Европейската комисия за информационни цели и ще бъде направен публично достъпен.

 

 

Приложение:

 

От името на Европейската комисия, Генерална дирекция „Търговия”, Ви очакваме на това събитие.