БЪЛГАРИЯ

НОВИНИ

Проучване относно възможността за осигуряване на многоезични фирмени уебсайтове

2 weeks

Желаете ли сайта Ви да бъде на повече езици? Това би ли Ви помогнало?

Понастоящем автоматизираният превод предлага бързо, евтино и лесно решение по начин, който по-рано бе немислим. Той осигурява високо качество, което обаче не успя да достигне нивото на професионалния  превод от експерти. За да добиете представа за това как работи автоматизираният превод Ви приканваме да натиснете върху текста „Translate this page“ („Превод на тази страница“) и да изберете Вашия език на следния уебсайт: „Europe investing in digital: the Digital Europe Programme“.

Европейската комисия планира да подкрепи малките и средните предприятия (МСП) в ЕС с автоматизирани решения за превод на уебсайтове. Този превод ще се основава на eTranslation — услугата на Комисията, която понастоящем се използва от европейските институции и хиляди публични администрации и МСП в целия ЕС.

Поради тази причина бихме искали да разберем по-добре от какво се нуждаете и кога използвате услуги за превод на уебсайтове. Ще сме изключително благодарни, ако участвате в това проучване, като попълните  въпросника ТУК, след което да го изпратите на имейл: een@bcci.bg.

ЕК търси и доброволци, които да се включат в пилотния етап на разработването на решението за превод. В случай, че проявявате интерес за участие, моля да заявите своето желание.

Крайният срок за участие е 31 май 2021.